Martin Gustafsson
CEO för BraTeknik i Bergslagen

Martin Gustafsson är bara 17 år och driver det framgångsrika företaget ”BraTeknik i Bergslagen”. Martin bor i den lilla staden Nora utanför Örebro där han har sin butik. Vi lät Martin själv skriva några egna rader och så här lät det:

 

Hej, vad roligt att just du läser detta och klickat dig in här!

Jo, jag heter Martin Gustafsson och är 17 år gammal. Just nu går jag andra året på Virginska Gymnasiet med inriktning Handels- och administration. Utanför skolan så är det just nu BraTeknik som gäller men fast jag är så ung har jag redan varit delaktig i mycket.

2012 så började jag vara barnskådespelare på Stadra Teater där jag fick spela med kända skådespelare som tillexempel Bengt Braskered. Innan så hade jag gått på Stadra Scenskola. Jag har också varit delaktig i YouTube-kanalen Spotlight Central där vi hade 127 000 prenumeranter.

Hoppas du känner dig välkommen och trygg på denna webbplats och mitt företag, det gör i alla fall jag!

Med vänlig hälsning,

Martin Gustafsson

 

Enda sen Martin varit liten så har han alltid försökt tjäna en extra slant och haft ett öga för försäljning och att driva ett företag. Så år 2015 startade Martin webbutiken ”Martins Webbshop” som blev en stor succé som en av de billigaste webbutikerna i Sverige.
Efter en tid i företaget så ville Martin expandera och inte bara hålla på med försäljning av fysiska produkter. I slutet av 2016 blev Martin anställd hos fotbollsföreningen Nora BK där han fick positionen ”Mediaansvarig”. Han fick som uppdrag att livesända fotbollsmatcher och fotografera både nere på marken men också i luften med sin drönare. I samband med hans uppdrag fick han träffa förbundspersoner inom fotboll och fick stora ansvarsområden när det kom till det tekniska.

 

”Martin är en mycket positiv och mogen kille som har lätt för att kommunicera med människor, både ungdomar och vuxna. Han passar mycket bra i ett arbete som kräver noggrannhet och social kompetens” – skrev Nora BK fd. sportchef Peter Palmqvist i ett referensdokument.

 

Martin avgick i slutet av säsongen 2018 och tackade för sina två år hos Nora BK. Däremot så är Nora BK idag en stor kund hos oss!

I rollen som ”Mediaansvarig” hos Nora BK så fick Martin med sig nya kunder som var intresserade av hans tjänster som han hade att erbjuda. Han bestämde sig då för att börja sälja hans tjänster och gjorde reklam för dom. Martin var mycket skeptisk till en början och trodde att det var ingen i den lilla staden Nora som ville köpa hans tjänster, men det visade sig att Martin hade fel. Han fick mer och mer kunder som visade intresse och var sugna på en drönarbild eller två. Det var inte bara drönaruppdrag Martin fick göra utan filma teaterföreställningar för att nämna något.

 

”Martin har idag även ett utvecklat affärssinne och han har uppfinningsrikedom
och är alltid beredd att lösa problem.” – Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare på Stadra Teater.

 

Eftersom Martin alltid haft intresse för elektronik och hur det fungerar så började han lära sig allt om mobiltelefoner och hur man reparerar dom. Detta gjorde att han nu kunde erbjuda reparationer för mobiltelefoner och andra enheter.

 

”Martin är en positiv och trevlig kille, han har lätt för att följa instruktioner och lätt att samarbeta med.” – Katrin Rejdemark, ICA Supermarket Nora.

 

Efter mycket jobb från det administrativa så heter vi nu ”BraTeknik i Bergslagen” och inte ”Martins Webbshop”. Varför vi bytt namn har och göra med att vårt sortiment och utbud ökade vilket ledde till att ett nytt namn behövdes.

I dagsläget så har Martin och hans företag över 1000 nöjda kunder och vi på BraTeknik i Bergslagen blickar bara framåt mot framtiden!